2011. március 9., szerda

Hóvirág

Ahogy megjelentek az első hóvirágok, természetesen megjelentek a hóvirágszedők is.. Azért azt én sem gondoltam volna, (bár tudtam, hogy védett) hogy hóvirágszedésért akár 5 évet is lehet kapni.. , de erre kaptam fel a fejem a híradóban.. nevezetesen, hogy négy szlovák  anyóka (mit ad Isten éppen) 8 kilónyi hóvirágot szüretelt, dee egy bátor lakossági bejelentésre a rendőrség körülzárta és elfogta a garázdákat.



"Természetkárosítás megalapozott gyanúja miatt eljárás indult négy szlovák nő ellen, aki több ezer szál hóvirágot szedett a hétvégén a Győr megyei Máriakálnok térségében. A járőrök virágszedés közben érték tetten az asszonyokat, akik addigra már mintegy nyolc kilogrammnyit gyűjtöttek össze. Meghallgatásukkor azt állították, nem volt tudomásuk arról, hogy tiltott tevékenységet művelnek. A kis csokrokért 15 centet kaptak volna egy kereskedőtől, aki vélhetően nőnapra adta volna el azokat. A hóvirág védett növény, eszmei értéke tízezer forint szálanként. Az ügyben eljárás indult természetkárosítás megalapozott gyanúja miatt." Írta a blikk 2011


Tehát egy szál hóvirág eszmei értéke.. amelyik minden tavasszal virágzik és egy két hónap alatt el is hervad.. 10.000 Ft és még börtönbüntetés is kiszabható érte. Tisztában vagyok vele, hogy voltak vannak és lesznek olyanok akik gátlástalanul, nagyüzemben lopják a természeti kincseket, mindent letarolva és tönkretéve, megsemmisítve közben. (Ismerjük őket.. ők a politikusok és egyéb gazemberek) Azonban bármilyen hülyén is hangzik, de amég az Isten minden évben egész hóvirág mezőket teremt millió helyre (ingyen!!!) addig, hogyan veszi egy hatóság a bátorságot, hogy gyorsított eljárásban megélhetési hóvirág vagy tüzelőfa szedőket akar börtönbüntetésre ítélni??



"Gyorsított eljárásban ítélte el a Miskolci Városi Bíróság azt a három férfit és három nőt, akiket hóvirágszedés közben értek tetten a Bükki Nemzeti Park természetvédelmi őrei. A 2005 óta védett növénynek számító hóvirág eszmei értéke szálanként 10 ezer forint. A lefoglalt 3200 szál virág egy részét hagymástól szedték ki a földből, így azokat a park munkatársai megpróbálták visszaültetni eredeti helyükre. Az egy kivételével munkanélküli virággyűjtők arra hivatkoztak, hogy a család nőtagjait szerették volna felköszönteni a nőnapon, és fogalmuk sem volt, hogy védett növényről van szó. A bíróság természetkárosítás és lopás miatt öt vádlottat két évre felfüggesztve öt hónap börtönre ítélt, egyet pedig - mivel büntetett előéletű - három évre felfüggesztve hét hónapra." Írta a HVG 2007-ben.

Tehát ha egy szál hóvirág leszedése 10.000 Ft, akkor egy emberi élet szándékos megnyomorítása, befolyásolása, rettegésben tartása, bizonytalanságban tartása, megbetegítése, betegen tartása, meggyilkolása, akár életen át való kínzása stb. vajon milyen eszmei értéket kell, hogy képviseljen?? Mennyi pénzbüntetés és vajon hány év börtön járjon azoknak akik ezt nap mint nap teszik meg nem 3200 db vagy (szuper) 8 kg. emberrel.. hanem valamilyen módon, úgy általában az összessel itt az országban..?? és máshol is persze..

Tisztában vagyok vele, hogy az emberi lelkek orgazdáinak tettenérése folyamatos, és jobban dokumentált mint azt esetleg el tudnánk képzelni és EGY sem kerülheti el a büntetését (maximum még halmozhatja egy darabig) csak éppen nem kap publicitást (magyarországon az egyetlen de jelenleg már betiltott média a Hírháttér Multimédia ami foglalkozik ezzel) és hála Istennek azzal is tisztában vagyok, hogy ez azért van, mert így lett tervezve... teremtve.. elrendelve.. és egyenesen az Istentől!!

Ennek csak és kizárólag az olyan paranoid skizofrén elmebetegek akarnak szándékosan keresztbe tenni.. akik egész egyszerűen már nem fogják fel cselekedeteik súlyát.. merthogy ők meg így lettek teremtve.. hogy beleszaladjanak minden olyan szakadékba amire előre felhívják a figyelmüket!!

A kapott hatalom, rang és vagyon vagy  bármi..  mindössze délibáb..  az Isten viszont igazi!!



Az Isten áldásával!

Nincsenek megjegyzések: