2011. november 6., vasárnap

Echelon - A drogok királya!

a Háttérhatalom garanciájával...
Régóta szerettem volna cikket írni az élet egy olyan területéről, amiről a többség úgy gondolja, hogy nem érintett, sőt bizonyos  területeit megvetéssel és mindenféle sajnálat vagy minimális empátia nélkül szemléli! Ez a drogok területe lenne, de nyugodtan hívhatjuk függőségnek. Ha viszont így hívjuk rá kellene jönnünk, hogy jóval szélesebb kör érintett, egészen pontosan majdnem minden ember. Mivel a cikk megírására egy szörnyű kábítószer megjelenése inspirált, ezért ezzel kezdem, de a későbbiekben látni fogjuk, hogy a jelenlévő probléma sokkal összetettebb és alattomosabb! Ja és mindenkire veszélyes!

sokan meg ezt lövik...
A facebook-on találkoztam a  videóval (Klikk - de vigyázz, sokkoló képek!!!) aminek hatására úgy érezem, feltétlenül meg kell szólalnom ebben a témában. A felvételen (véleményem szerint) az új orosz, drog és társadalompolitika látható egy krokodil nevű találmányán keresztül szemléletve, ami pár napig a heroin hatását szimulálja közel 20-ad annyi pénzért, ámde cserébe rövid időn belül lerohasztja a bőrt  a használójáról,  és iszonyatos fájdalmak között megszabadítja a függőségétől. Nem mellékesen persze az életétől is! 

Miért is van erre szükség, amikor a kábítószerek, és az azok által elérhető "élmények"  valójában fillérekből állíthatóak elő??

igazából ez ennél sokkal csúnyább..
Nos a krokodilra véleményem szerint azért, hogy megtisztítsa az utcákat azoktól az emberektől, akik a nagyrabecsült társadalmunknak már egészen biztosan nem fognak semmilyen hasznot hozni, hisz tulajdonképpen már magatehetetlenek, vegetatív állapotban vannak. (ezt egyébként lassan elmondhatjuk a hajléktalanokról, a fogyatékosokról,  a nyugdíjasokról végül  pedig a munkanélküliekről is.) 

Társadalmilag talán érthető, de ki tette őket azzá? A válasz erre gyakran az, hogy ők maguk.. de sajnos ez nem ilyen egyszerű.. és erről fogok szólni a folytatásban..

több Jack Sparrow kellene
Történelemből tanítják ugyan az ópiumháborúkat, csak éppen a konzekvenciát felejtik el levonni belőle. A történet úgy szól, hogy a majd kétszáz éve, az Angol kormány egy stróman multicégen (kelet indiai társaság) keresztül, és annak ezüstigényének következtében, széjjelvágott ópiummal egy több ezer éves birodalmat. Akiket tudtak, rászoktattak a cuccra, aki nem kért belőle azt megölték! Nem mennék bele a részletekbe, lényeg az volt, hogy az ópium segítségével lazítottak egy viszonylag feszes társadalom szerkezetén, majd pedig addig sápolták ameddig bírták, és  természetesen államhatalmi megfontolásból! 
és megy a laszti körbe-körbe...
Fontos kérdés, hogy miért olyan drága a kábítószer az utcákon, holott a legtöbbet vegyi úton, minimális költséggel lehet előállítani? Azért mert illegális, és azért mert rengeteg rohadékot kell jóllakatni, mielőtt kikerül a fogyasztók közé. És azért illegális, mert így drágábban árusítható! Nem azért mert így kevesebb ember szokik rá, nem azért mert így kevesebben halnak bele.. hanem azért mert így lehet rajta a legtöbbet keresnie - és nem a termelőnek - hanem a rendszernek, akinek köszönhetően a termelőtől eljut a fogyasztókig. A rendszert mindig, és minden körülmények között AZ ÁLLAM szervezi, hiszen ha a "szemnek" mindenről tudomása van, akkor senki ne gondolja, hogy majd mást ültet a pénztárba!

a maffiának is jó, de...
Mekkora pénzről van szó, csak a drogok viszonylatában, ebben az üzletben? Meg sem tudnám saccolni.. elég az hozzá, hogy akár kokainról, akár heroinról van szó.. a termelők (többnyire bennszülöttek) filléreket kapnak, tehát könnyen lehet, hogy a grammonként 10-15.000 forintért árusított készterméken, pár száz forint híján azok osztoznak akik kereskednek vele. A kialakított hálózaton csak látszólag van a maffia keze, hiszen a hatóságok.. (nem győzöm eléggé hangsúlyozni) mindig mindenről tudnak! 

előbb-utóbb minden lé itt köt ki...
A pénz nagy része védelmi célokat szolgál, melyet az államok biztosítanak saját területükön. A minél szigorúbb törvények pedig csak az árat hajtják fel, semmilyen más célt nem szolgálnak, illetve csak a kommunikáció terén! Gyakran előfordul  (és nem véletlenül szerepelt számtalan filmben is ez a történet), hogy amikor egy kis plusz zsetonra van szüksége a kormányoknak, akkor diplomácia úton szállítják a kokót, mert úgy biztosan célba ér, és nem okozott kellemetlenségeket pl. a vámolás.  Tehát akár sok ezerszeres haszon, szinte nulla kockázattal! Nem hiszem, hogy ezt a fajta bizniszt hanyagolnák mostanság, miközben mindenki a szintén mesterséges válsággal küzd.

lassan fel lehet szívni a Temzét (is)
Persze hivatalosan ez a maffiózók melója, de megfelelő háttér nélkül ők sem mennek semmire, mióta műhold van az égen, és ezt ők jól tudják.. nem úgy mint a lakosság. Visszatérve a számokhoz kimutatták, hogy csak a londoni Temze folyóban napi 2 kg kokaint visz le a víz, amiből arra következtettek, hogy kb. 3,7 kg kokó fogy naponta, csak Londonban. 
a néni vajon melyik folyót szennyezi?
Egy ugyanabban az évben készített hatósági kimutatás szerint  ez a mennyiség csak 0,23 kg, tehát ezúton is dezinformálják a lakosságot! (pedig valójában mindenkinek mindenféle szokásáról vannak gyűjtve adatok) Hasonló vizsgálatok eredményeképpen kiderült, hogy csak a Pó folyó völgyében élő lakosság is kb. másfél tonnát szippant fel éves viszonylatban. Ha csak a nagyvárosokat adogatnánk össze így a nagyvilágban, olyan összeg jönne ki, amiből minden éhezőnek jutna táplálék, és hajlék az otthontalanoknak.. Ennek ellenére inkább ebből az iparágból származó  rettentő sok ezer milliárd dollár is, bizony annak ellenére, hogy közben jóltart néhány keresztapát és keresztanyát, valójában az állami maffia zsebébe vándorol! 

fél gramm fű, ez igen!!
Amennyiben lenne olyan balfasz kábítószer osztályos nyomozó vagy mezei rendőr, amelyik úgy gondolja, hogy amikor két gramm fűért középiskolásokat hallgatnak le, vagy utcán sétálókat rohannak le, és meztelenre vetkőztetve terrorizálnak, fegyverrel fenyegetnek, annak van bármilyen társadalmi hasznossága, akkor el kell őket keserítenem. A munkájuk,  és mivel általában nekik ez az életük is, általában szart sem ér. Bohócok a cirkuszban, pontosan olyanok mint aminek a nyugdíjféltő tüntetéseken öltöznek. Bizonyára túl sok NCIS meg Dr. Csont sorozatot néznek, amelyek nem csak a lakosságot, de még a rendőröket is félrevezetik, és a sündőrséget valami hasznos, magasztos, társadalomért munkálkodó sőt életüket és vérüket áldozó hősök gyülekezetének próbálják beállítani!



a sorozat, ahol bár ideologizált, de alapmotiváció a korrupció
A rendőrség ha nem is száz százalékban, (feljebb persze igen) de nemcsak azzal van teljesen tisztában, hogy ki termeszti, terjeszti a kábítószert a körzetében, de azzal is, hogy kik fogyasztják. Tudják, hogy melyik gyerkőc szív füvet, melyik speedezik és hányszor, de azt is, hogy melyik főorvos, ügyvéd, tanár, bíró, ügyész, művész, színész vagy tanácsos kokózik, szív szúr vagy füstöl bármilyen cuccot, sőt megvan az is, hogy mindezekért, kivel szemben nem lehet eljárni, intézkedni! 


Két kávé, egy csík; hiába, a jó rendőr mindig éber!
Arról nem is beszélve, hogy a rendőrségeken aki nem legális alkoholista az igen gyakran illegális szereket használ. Gondolom tompítja a bűnüldözés fedezékében elkövetett tengernyi bűncselekmény okozta stresszt, meg mert ingyenes, hiszen csak el kell venni az utcán szaladgáló gyerekektől, és máris fogyasztható. 

Micsoda? Ötös? olyan nem is volt...
 Most abba sem mennék bele, hogy a nagyban lefoglalt cuccosok újbóli értékesítése milyen frankó kis kiegészítő jövedelemforrás tud lenni a "rosszul fizetett" és állításuk szerint érthetetlen okokból társadalmilag nem eléggé megbecsült, illetve a különösen veszélyes munkát végző  "törvényőrök" számára. 

Elég most azt leszögezni, hogy:


A rendőrség, és felettes szervei, a titkosszolgálatok 100 %-os térképpel rendelkeznek a drogfogyasztókról és terjesztőkről. Pontosan tudják, hogy ki, mit, mikor, hol, és mióta?? Ez magyarul azt jelenti, hogy egy döntés eredményeképpen az úgynevezett kábítószer-probléma egycsapásra megszüntethető lenne. Csakhogy nem a kábítószerrel van a probléma! 


Buci is tudja, de inkább leüli...
A probléma tehát, mint ahogy  az összes ma létezőt társadalmi probléma, mesterséges. Amilyen bonyolultnak tűnnek, valójában rém egyszerűen kivitelezettek, és ugyanolyan egyszerű a megoldásuk is. Ha valaki esetleg kezdi már érteni a totális kontroll lényegét akkor az tudja, hogy minden hatalmi döntés kérdése. Az időjárás, a népesség szabályozása, azok hangulatának meghatározása, függőségeik és azok mértékének kalibrálása, tehát a drogokra vagy bármi másra való kondicionálásuk, mind mind egyszerűen technológia kérdése. A technológia pedig megvan, és ezért van az, ahogy a Hiperkarma dalban is hallható, hogy Mindenki függ valamitől...  

Csodálkozni nem kell rajta, de elgondolkodtató, hogy amíg a társadalom a drogokat tartja egyre inkább veszélyesnek, szankcionálandónak és üldözendőnek, addig nem veszi észre, hogy sokkal veszélyesebb függőségekben, sokkal nagyobb hallucinációkban éli a mindennapjait! Hagyjuk most a legális drogokat, a kávét, a cigit, a gyógyszereket, a brazil sorozatokat, vagy a facebook-ot, pedig ugyanaz a technológia képes létrehozni a hozzájuk való viszonyulást, kötődést vagy ellenszenvet, mint a drogok esetében.


Nehoggymá ne én tudggyam mi hoggyan van?
Érdekes tény, hogy amíg a drogosok, az esetek többségében tudják, hogy mit fogyasztanak, és  annak milyen hatásai várhatók, meddig tart stb. addig az Echelon kábulatban lévő lakosság (a teljes) fel sem fogja, hogy valójában drogozik. Viszont, pontosan úgy reagál a figyelmeztetésre,  mint mondjuk egy  rendszeresen partidrogozó tini amikor az anyukája próbál a lelkére beszélni egy háromnapos buli előtt, vagy után - tehát egyáltalán nem érdekli, kikéri magának, vagy súlyosabb esetben nekimegy a figyelmeztetőnek. 

Ő is Flash de tőle nem kell félni... :)
Köztudott, hogy minden drognak van egy úgynevezett feelingje, vagy csúcsérzése (flash) amely érzésekért az ember kipróbálja, majd használja őket. Ezek természetesen a szerekben lévő hatóanyagok az agyra gyakorolt hatásainak következtében érezhetőek. Tehát ugyanúgy elektromos jelek halmaza, mit ahogy a gondolkodás, vagy bármilyen agyi tevékenység.

Kérdés: ki kapcsolgatja?
A későbbi, esetleges hiány, vagy függőség érzése is az agyban keletkezik, ezért természetesen az agy megfelelő pontján történő elektromágneses beavatkozás (parancs) hatására bárminemű függőség leállítható, kikapcsolható. És ha valami kikapcsolható akkor bekapcsolható is! Nem tudom, kezded-e érteni a szörnyű összefüggést a háttérben, hogy miért van ennyi szenvedélybeteg, miért van ennyi önmagát, vagy mást is károsító rossz szokással rendelkező ember, aminek csak egy töredéke a drog???

Mert óriási nagy biznisz, ezeknek a nyavajáknak a kezelése! Tehát, azzal a technológiával amivel millió féle függőséget kialakítanak és fenntartanak a társadalomban, gombnyomásra meg lehetne szüntetni az összeset! De a háttérhatalom a csicskáján, az államon keresztül, inkább a piaci alapon kezelteti azokat! Tehát, hogy folyamatosan fizessen a társadalom, és sohase gyógyuljon ki belőlük véglegesen!!!


Hoffmann bácsi egy kicsit megtrippelve...
De nem ezért nevezik az Echelont a drogok királyának, hanem azért mert általa egészen egyszerűen bármilyen érzés, élmény - így is hívják, hogy életélmény - előállítható, még olyanok is, amivel egy ember életében vagy itt a földön nem is találkozhat, ill. soha nem érezhet.
Egy embernek ugyanis annyi fogalma lehet mindössze az érzékelésről, amire érzékszervei segítségével szert tehet, azonban az mindenki előtt ismert tény, hogy az emberi érzékszervek, ill. agyának kihasználtsága igencsak behatárolt, korlátozott. A határtalan öröm érzésétől, a határalan szomorúságig, boldogság, harag, felfogható és felfoghatatlan színek, szagok, érzések sőt tapasztalások küldhetőek az emberi agyba az Echelon technológiák segítségével, amit meg sem közelíthetnek még a legvadabb trippek (LSD bélyeges utazások) sem.

Mi azért vagyunk, hogy robbantsuk ezt a sok bohócot
Szándékosan nem fogok belemenni olyan dolgokba, hogy különböző lények életélményeit, hogyan lehet összekeverni, kicserélni, megtapasztalni... pl. hogy mit gondol egy galamb, vagy egy akár disznó. Érdekes témakör lenne arról is értekezni, hogy milyen érzés lehet egy férfi életélményeit, érzékelését vagy vágyait egy nőbe sugározni egy pár órára vagy fordítva?? Hogyan lehet egy pillanat alatt megváltoztatni valakinek a személyiségét vagy szokásait?? Hogyan lehet törölni a teljes memóriát, vagy annak csak egy kis részletét?? Hogyan lehet betölteni olyan emlékeket amelyek meg sem történtek?? Ráadásul sem kemikália sem a beleegyezésünk nem kell hozzá, sőt legtöbb esetben nem is tudnunk róla!! De ezek már egy másik történet lesznek, bár mindig ugyanoda lyukadunk ki!!

Az Isten áldásával! 

Nincsenek megjegyzések: