2011. június 8., szerda

Állami pszichoterrorizmus

pszichiáter csendélet
A legutóbbi indexes bejegyzésben (klikk) említettem, hogy szeretnék foglalkozni a pszichiátriai bűnözés illetve a hozzá szorosan kapcsolódó elektrosokk terápiák magyarországi helyzetével. Az index úgy került a képbe, hogy a fórumon alkalmazott csahosai, rendre bagatellizálni igyekeztek az ezzel kapcsolatos hozzászólásokat, a moderátorok pedig ahogy észrevették (és egyre jobban figyeltek) azonnal törölték de csak az életvédelmi, sőt, már az elektrosokk terápiák puszta létezését is említő bejegyzéseket , rendre a regisztrált felhasználóneveimmel együtt!

..merthogy "nem tudja Magát ellátni"..
Az élet, (és az Isten) azonban rögtön, egy tökéletes  példát produkált az folyamatok szemléltetésére. Arra gondolom mindenki emlékszik, cikkek is bizonyítják, hogy Molnár F. Árpádra - mint legfőbb tényfeltáróra, roma jogvédőre és lakossági bejelenőre  - amiért az állami bűnözés a bejelentések tárgya, elmeszakértői orvosi vizsgálatot kért az ügyészség, a mondvacsinált náci és kommunista eszmék propagálásának indokával. Mivel a Molnárhoz és környezetéhez, ahogy Ő is mondta csak "csontokat roppantó" következményekkel lehet nyúlni, természetesen annyira nem sürgetik!

Soós és Domján, Fotó: Molnár
Ezen bejegyzés megírása előtt találkoztam a Bombahír által közzétett, nagyon alapos és profi tényfeltáró filmmel, az I. kerületi önkormányzat korrupciós bebukásaival kapcsolatban. Abból az aspektusból figyeltem fel rá, hogy a filmben szereplő és nyilatkozó koronatanút Hajdú Attilát, a rendőrség a II.. kerületi Szent János kórház pszichiátriájára szállíttatta, 3 pszichiáter közreműködésével. Ekkor éppen a Hősök terére igyekezett a Hírháttér egy stábja, ott ugyanis a Dabasi Tamás vezette Fehér Kéményseprők Országos Szövetsége tartott tiltakozó demonstrációt, melyhez június 7.-től egy hónapon keresztül lehet csatlakozni, tiltakozva a jogtalan kilakoltatások ellen.

Jellemző volt a magyar közállapotokra, hogy a demonstrációt érkezésünk pillanatában is mindössze egy, külföldön dolgozó magyar képviselte, aki a szabadidejében, önzetlenül (és egyedül!!!) demonstrált. Nagyon örült a Hírháttér stábjának és szívesen nyilatkozott a helyszínen rögtönzött filmünkben, amiben említést tettünk és elmondtuk a véleményünket, a mostani pillanatig is, csak a Bombahír által közölt Hajdú Attila állami terrorizálásról is!

Idézet a cikkből (teljes terjedelemben klikk) Elmegyógyintézetbe dugták az 1. kerületi tényfeltárót címmel:

"Néhány napja adtunk hírt arról, hogy Hajdu Attila, aki a Bombahír kamerája előtt kétségbevonhatatlan bizonyítékokkal szolgált arra, hogy a fideszes vezetésű I. kerületben súlyos korrupciós ügyek folynak, öngyilkosságot kísérelt meg a kerület polgármesteri hivatala előtt. Hétfőn késő este kényszerrel szállították a pszichiátriára.
Hajdu Attila édesanyjának elmondása szerint este tíz óra után rendőrök törtek rá lakásukra, elfogatóparanccsal fia ellen, akit öngyilkossági kísérlete miatt önveszélyesnek minősítettek. Bár a határozottan fellépő egyenruhások később kifejezetten udvariasan bántak vele, a szintén kiszálló három pszichiáter szakorvos ellentmondást nem tűrően utasítgatta a "beteget", és megtiltották, hogy bármit is magával vigyen a kórházba. Értesülésünk szerint Hajdu Attilát a Szent János Kórház zárt osztályára vitték."

Hajdú Attila a koronatanú
Szívesen beszúrtam volna a filmet is mert valóban nagyszerű tényfeltáró anyag, de úgy látszik TomCat-ék valamiért a Bombahírre korlátozták a megjelenését, ugyanis sehol máshol nem elérhető. Ennek ellenére ajánlom mindenkinek, mert a videó és a további események,  ékes bizonyítékai annak, hogy milyen módszerekkel lehet még 2011-ben is, azokat az embereket kivonni a forgalomból, akik az állam ellen tanúskodni mernek, és nincs meg a megfelelő védelmük, hátterük?! Az ügy súlyát tekintve a Hírháttér Multimédia is beszáll a nyomozásba, legfőképpen Hajdú Attila testi épségének szavatolása érdekében, ugyanis ilyen esetekben többnyire nem csak "pihentetik" a pácienseket.

Hajdú Attila esetét teljesen frissen "kaptuk" , azonban az indexen egy jóval korábbi esetet hoztam szóba, amelyből film is készült (Klikk)  A csepel.info-n talált  cikk hatására, A rendőrségen halt meg az elektrosokkolt fiú címmel, melynek több részletét idéztem az Index fórumon, amire a sok hülye hozzászólás és törölgetések után a moderátor megszüntette az egész kicsoda Molnár F. Árpád? c. fórumtopikot..

"Egyelőre nincs magyarázat arra, miért halt meg egy huszonhét éves fiú a Csepeli Rendőrkapitányság épületében. A fizikailag és pszichésen is rossz állapotban lévő fiatalembert egy dühroham után vitték kihallgatásra, ahol tisztázatlan körülmények között elhunyt."
 "..."
Jahn Ferenc kórház
"A fiú családja korábban panasszal élt a Jahn Ferenc Kórházban kapott, nem kívánt pszichiátriai kezelések miatt. K. Róbert eredetileg drogfogyasztás miatt került a Jahn Ferenc kórház pszichiátriájára, ahol többször kezelték, de egyre rosszabb állapotba került. Tíz alkalommal elektrosokkolták, állapota innentől kezdve folyamatosan romlott. Krónikus osztályra helyezték, ahol másfél évig tartották az ágyához kötözve. Édesanyja szerint fia tönkrement a pszichiátriai kezelésektől."
 "..."
"Jelenleg is több per és vizsgálat folyik a pszichiátriai elektrosokknak tulajdonított egészségkárosodások miatt. Bár a terápiás módszer hatékonyságára nincsenek megbízható adatok, Magyarországon a mai napig alkalmazható."
 "..."
dr. Simon Lajos
„Az elektrosokk egy azon hasznos módszerek közül, amiket sikerrel alkalmazunk” – szögezi le Dr. Simon Lajos pszichiáter, a Semmelweis Egyetem docense. Elmondása szerint az eljárás része a terápiás protokollnak, és jó eredményeket lehet elérni vele mind skizofrénia, mind depresszió kórkép megléte esetén. „Altatásban, aneszteziológus jelenlétében végezzük, mellékhatásoktól nem kell tartani” – nyugtat meg mindenkit, majd hozzáteszi: a módszer tudományosan igazolt. Ugyanakkor megerősíti az értesülést, hogy régen sokkal gyakrabban elektrosokkolták a pácienseket a hazai pszichiátriai osztályokon: „ma szűkebb az alkalmazási terület”. Kérdésünkre, hogy nagyjából milyen gyakori, hogy ehhez az eszközhöz nyúlnak, Simon doktor azt mondja: „hetente egyet-kettőt végzünk”. Itthon valójában nehéz friss és pontos adatokhoz jutni, mert e kezelést sokszor komplex terápia részeként számolják el. Annyi tudható, hogy míg 1992-ben még több mint ezerhatszázszor alkalmazták, a 2000-es évek elejére százas nagyságrendre esett vissza ez a szám, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár mostani közlése szerint pedig tavaly a tízet sem érte el.

A lényeg, hogy a "neves" pszichiáter vagy ahogy a nők lapja café fogalmaz..európai hírű szaktekintély még mindig le meri nyilatkozni a médiában, hogy az elektrosokkolás egy hasznos dolog, csak indokot kell találni az alkalmazására, továbbá ez az ember egyben egyetemi tanár, kutató, klinikaigazgató-helyettes is, tehát a terrorista utódgondozásban is benne van a keze!

A cikket egyébként teljes terjedelemben itt (klikk) olvashatják.

Hajdú Attila  ügyével kapcsolatban természetesen a Hírháttér Multimédia azonnal megkezdi a nyomozást, és célba vesszük a Szent János Kórházat!

Az Isten áldásával!   

4 megjegyzés:

Sándor írta...

1. Aki élteti az elektrosokkot, önként feküdjön be alá!
MI nem javasoljuk, de ha megteszi, akkor nem a tudomány, hanem MI igazoljuk neki, hogy tévedett.

2. Hiába kerestem én is a szóban forgó Bombagyáros videót, aminek törlése vagy elrejtése jelen esetben bűnpártolás és cserbenhagyás.

Nagy Sándor
HHMM

tartarossz írta...

Az sem tűnt fel sokaknak, és nem látták gyanúsnak sem, hogy az OPNI-val szemben a Hűvösvölgyi úton
a NBH egyik épülete volt és van. Biztosan volt egy földalatti folyosó, ami összekötötte a két komplexumot.
József Attilát is sokkolással tették tönkre, az akkor még inzulin sokk volt, de hasonlóképpen epilepsziás rohamot okozott, érdekes, hogy a sokkolás évében feküdt le a vonatsínre.

Domján Tibor írta...

Kedves Naleksz!

Így van, az elektrosokk kezelés egyébként is TB támogatott okosság.. úgyhogy talán még pénzébe sem kerülne az éltetőinek..

A bombagyáros videókat közben megtaláltuk fel is tettem az oldalra.. de azt hiszem ezt már TE is tudod. :)

Üdv.:
Domján Tibor

Domján Tibor írta...

Kedves tartarossz!

Sok minden nem tűnik fel, szinte senkinek.. sőt mondhatni, jóformán semmi nem tűnik fel senkinek...

és a poén kedvéért még ez sem tűnik fel senkinek.

József Attila esete is érdekes lehet, ha lesz időm érdemes lesz filézni.. addig is beleszőttem gyorsan a történetünkbe hiszen pont kapóra jött a születésnapomra.. :) szal. így nem feledem..

Üdv.:
Domján Tibor