2011. május 31., kedd

Betegségügy

Az alább idézett cikk 2007-ben látott napvilágot, ennek ellenére a témát semmilyen  fórumon és semmilyen médiában nem hallottam feszegetni. Azt azonban egyre többet, hogy hány ezer milliárdos az "egészség"ügyi költségvetés, meg azt is, hogy katasztrófa helyzetben vannak a kórházak és egyéb eü. létesítmények. Egyre indulatosabban  hallatják a hangjukat hol a nővérek, hol az orvosok, a méltatlan körülményekre és az alacsony fizetésekre hivatkozva. Nem vitatom, minden úgy szar ahogy van, néhány (átlagember számára megfizethetetlen) luxusklinikát leszámítva, de nézzük csak meg mi az, amit megint soha senki nem boncolgat? 

a tájékozottság magabiztossá tesz
Emlékszem, jót röhögtünk a Függetlenség Napja című filmen, amikor az amerikai egyesült államok elnöke lekeveredik a földönkívülieket vizsgáló szupertitkos földalatti intézménybe, és elcsodálkozik (hahaha) hogy azt vajon miből építették és  milyen pénzből tartják fent? Válaszul az öreg zsidó  (mert neki szabad)  felteszi neki a kérdést:  

Maga komolyan elhitte, hogy 5000 dollár egy kalapács vagy, hogy 7000 dollár egy tűzőgép? 

az eminens
Valami hasonló szemlélettel kellene néznünk a magyar betegségügyet is, azzal a különbséggel, hogy az itt le"csippentett" összegekből, nem föld alatti bázisok, hanem vállalatbirodalmak, luxusvillák, bentley-k, yachtok,  pazar nyaralások, és "köztiszteletnek" örvendő karrierek épülnek. Apuka lerántott milliárdjaiból a Harvardon (vagy a SOTE-n)  kiglancolt ifjonc ugyanis már kikéri magának, ha valaki szóba meri hozni, hogy honnan van a pénz, ezért ha aput már nem is, a gyerkőcöt már nyugodtan lehet futtatni.. (majd az törleszt)!?

Nem akarok tehát cinikus lenni, mert tudom, hogy igáslónak lenni nem könnyű, és beleszólása sem sok van a szántásba, de amikor legközelebb pénzért mennek tüntetni az eü. dolgozók mi lenne ha legalább a kórházi illetékesek feldobnák az alábbi anomáliákat.. vagy ha ők nem, akkor a  dolgozók az illetékeseket!!?

Megdöbbentő számadatok következnek 2007-ből!! (azóta vajon mi mennyi?)


EGÉSZSÉGÜGY ÉS NÉPIRTÁS: Ezermilliárdos korrupciós ügyek a lakosság adóforintjaiból:
Törvénytelen és embertelen multinacionális paktumok az államhatalommal - Árkalkulációk az egészségügynek forgalmazó cégek és az állam között 

Egy rövid lista arról, hogy az állam hogyan szövetkezik az orrunk előtt, a lakosság pénzét a multinacionális tőkések zsebébe játszván, törvénytelen és embertelen módon. Néhány példa következzék a gyógyászati segédeszközök előállítási költségeiről és az állam által politikai és anyagi támogatásért biztosított, a cégek között törvénytelenül kötött árkalkulációkat követő eladási költségekről. Az állam által engedélyezett, a politikai pártok részéről futtatott és védett multinacionális cégek által forgalmazásra került eszközök csillagászati áron, a tényleges értéknek sokszor a százszoros vagy ehhez képest is szorzatos áron kerülnek a kórházakba, a rendelőintézetekbe stb. közpénzen, azaz a lakosság pénzén. Az eredmény valódi, igazi népirtás. Azért, hogy a politikusok anyagi és politikai támogatást kapjanak a multinacionális cégektől, a nép ezermilliárdjait verik el a leggazdagabb nagytőkések vagyonát és befolyását gyarapítva. A média egésze által köztudott, a média részéről tudatosan elhallgatott és pártolt népirtás a betegek tömegeinek elhalálozását és elhullását vonja maga után, mivel ezermilliárdok esnek ki az egészségügy költségvetéséből, és nem jut pénz a megfelelő gyógyszerekre, orvosi műszerekre és életmentő műtétekre. A globalizáció népirtó borzalma ez, ahol mindenki tud mindent, ahol a politika és a média a multinacionális szörnyekkel végletesen összefonódva rombol és pusztít, miközben a világ vérben és gyászban áll. Ha az állam maga készítené el az értéktelenebbnél értéktelenebb, valamint az olcsóbbnál olcsóbb bútorokat, asztalokat, hordágyakat stb., fillérekbe kerülne az egészségügy, és évente csillagászati összegek kerülhetnének a lakosság egészségügyi ellátására. De nem teszi, hogy keressen rajta. Keressen a nép pénzén és a lakosság életén a saját pillanatnyi hasznára, és a pártokkal és a médiával szélsőségesen összefonódva naponként húzzon anyagi és politikai hasznot az emberéletek véghetetlen és szörnyűséges vér- és lélekveszteségeiből.
Emberiség elleni bűntettekről van szó, amelyeket a média elképesztően egységes altatókampánya a radikálisan megtévesztett és elaltatott néptömegek áldozata árán tart fenn és biztosít tobzódva és rombolva naponként.

A lista véghetetlen hosszú. Most csak néhány, gyakorlatilag ad hoc és véletlenszerűen kiemelt példák következzenek:

- Vizsgálóasztal: 8 ezer helyett 100 ezer Ft.
- Defibrillátor: mai áron 8 ezer helyett fél millió Ft.
- Tolószék: 6 ezer Ft. helyett 80 ezer Ft.
- Egyszerű higanyos, pumpálós vérnyomásmérő, melyben a tépőzárat mint valami csodát tüntetik fel a termékleírásban, 27 ezer Ft, miközben az előállítási költség nem több 2500 Ft-nál.
- Ambu (ez kézi lélegeztető) maszkkal, ami olyan technológiai csoda, mint a biciklipumpa, helyesebben még annál is egyszerűbb, 550 Ft helyett kerül 46500 Ft-ba.  Az ár nem bűncselekmény már önmagában véve is?
- 250 Ft-os akkumulátor 10 ezer Ft-ba kerül.
- Egy mocskos papírlepedő tartó 249 Ft helyett 9850 Ft-ba. Ha nem egészségügyi kelléknek neveznék, akkor a boltban legrosszabb esetben sem kérnének el érte 990 Ft-nál többet!
- Falra szerelhető magasságmérő 288 Ft helyett 18720 Ft!
- Csecsemőhosszmérő, ami leméri a csecsemő hosszát: 300 Ft helyett 14880 Ft. De használhatnának csecsemőhosszméréshez szalagot is, így 32 Ft 40 fillérnél többe nem kerülne. Persze akkor hol maradna az egészségügyi kellékeket gyártó cégek viszont támogatása a pártok felé, politikai és pénzügyi tekintetben?
- 180 Ft-os hangvilla 12500 Ft-ért.
- Infúziós állvány 650 Ft helyett 25500 Ft-ba kerül!
- Paraván 980 Ft helyett 78000 Ft-ba!!!
- Nőgyógyászati vizsgálóasztal 14 ezer Ft helyett 174 ezer Ft!
- Műanyag ülés várótermi padhoz 350 Ft helyett 4100 Ft-ért kapható az állami paktumokat követően, amiről a média nagyokat és egyöntetűen hallgat!

- Háttámla nélküli forgószék, melynek előállítási költsége haszonnal sem több 1400 Ft-nál, 25200 Ft-ért árusítja az állami védettségű gyógyászati segédeszközöket gyártó cég, amely - társaival együtt - nem szorul árversenyre, hiszen az állam maga ad számukra a lakosság költségére szabad rablásra minden utat és lehetőséget!
- Műszerasztal (azaz négy kerekű kisasztal négy fiókkal) maximum is 6500 Ft helyett 223 ezer(!) Ft! Majdnem negyedmillió Ft közpénzből, darabonként!!!
- Magyar hordágy, mely egyszerű és összecsukható, mint a kempingasztal, 2 ezer Ft helyett 34 ezer Ft!
- Röntgenfilmnézőnek nevezik. Ez egy műanyag tejüveg, mögötte néhány villanykörtével, amit falra akasztanak. Kevesebb, mint 2 ezer Ft haszonnal együtt, de az államilag biztosított ármegállapodásokat követően 70 ezer Ft-ért vásárolható a kórházak és rendelőintézetek számára, közpénzből!

Miféle reformokat is kellett volna végrehajtani legújabban az MSZP-nek ahelyett, hogy a radikálisan kifosztott és állati sorba taszított lakosságtól vonta el a meglévő egészségügyi ellátás számtalan lehetőségeit?! Megválaszolom: a multinacionális cégektől kellett volna elvenni azokat az ezermilliárdokat, amelyeket a kormányok játszottak és akarnak átjátszani a leggazdagabbak: a multimilliomosok és a multimilliárdosok hasznára. De a kormány - saját zsebére és a Gonosztól nyert saját politikai dicsőségére - most is a nyomeltüntetésekre és a lakosság még kiszolgáltatottabbá tételére és állatibb sorba taszítására fektette minden erejét. A nincstelenekre, a megalázottakra és a szegényekre, azaz a lakosságra kiróva a multimilliomos és multimilliárdos nagytőkések újabb és újabb adóját. A multik zöld utat kaptak a további szabad rablásra, a lakosságról pedig döntés született: fizesse csak meg és és fizesse csak tovább a költségeket, hogy mi, a miniszterek, akik szolgák helyett nemhogy urak, de élet és halál istenei, üdvösség és kárhozat latrai e Földön, tovább tobzódhassanak, egyre kötelezőbbé téve, hogy őket feddhetetlen és becsületes arisztokratáknak nevezzük.

Molnár F. Árpád
2007.07.15

Természetesen az senkit ne tévesszen meg, hogy az  írásban az MSZP a címzett, az ormányváltással maximum feljebb mehettek a tarifák, a beszállítók meg jobbára ugyanazok!

Amíg persze a társadalom nem kezd el, az árnyékok helyett a lényegre vetődni.. addig megérdemli a sorsát! Ha csak ezt az egy kérdéskört sikerülne tisztázni, vajon mennyi munkahelyet lehetne teremteni az eszközök gyártójaként, vajon mennyi pénz maradna gyógyításra stb. stb.?? 


Mi feltárjuk a valóságot, Neked csak megértened kell!!

Az Isten áldásával!

2 megjegyzés:

erno írta...

Nálunk Szlovákiában is hasonló a helyzet. Éppen most szüntetnek meg országos szinten 150 részleget. Van ugyanakkor egy másik jelenség. Az elmúlt 20 év folyamán minden kis üzletet leépítettek, mert a TESCO, LIDL meg a többiek mindet elnyelték. Ugyanakkor lassan ugyanannyi gyógyszertár lesz, mint valamikor tejcsarnok volt. Sőt még több, lassan minden utcában lesz egy gyógyszertár. És mindegyik megél!! Finoman szólva ezeknek a tulajdonosai majdnem kivétel nélkül ugyanabból a "rétegből" kerülnek ki.

Domján Tibor írta...

Kedves erno!

A Tesco meg a többiek csak egy dolog, az lassú halál, ha szabad így fogalmazni.. talán még a gyógyszer is .. bár fejlődnek a mérgek terén..

fontosabb az elmetechnológiák kérdése, és ezáltal a társadalmak szellemi és morális leépítése, aztán bőven ráérünk nézegetni...hogy mit eszünk közben..

Üdv.:
Domján Tibor