2011. május 15., vasárnap

Leleplező könyvajánló

Eddig megsaccolni sem tudtuk, most viszont meg is számolták. A Google részvénytársaság azt állítja, hogy saját keresőprogramja segítségével kiderítette, hány  könyv létezik összesen a világon? Az általuk kapott adatok szerint ez a szám 2010 augusztus elején 129 864 880 volt. Elképzelhetetlen mennyiség.

Ennyi ember okossága ennyi embernek és mégis beledögleni látszik kis világunk a hülyeségbe? Akkor elképzelhető, hogy az sem mindegy mit olvasunk? Nem bizony! Olyan világban élünk, ahol az információt lassan a levegővel nyeljük annak ellenére, hogy hasznunkra van-e vagy ártalmas. Egy ideje pedig már kilóg a lóláb, ha az intelligenciát az elolvasott könyvek vagy iskolában eltöltött években akarjuk (csak) megmérni. 

Évekig lehetne ezeket a témákat fejtegetni, de nem szeretném. A könyvajánló bejegyzés ugyanis arra szolgál, hogy olyan FONTOS könyvekre hívja fel a figyelmet, ami szerintem elengedhetetlen a körülöttünk lévő világ valódi megismerésével kapcsolatban. De hogy ne sajátítsam ki a valódiság fogalmát inkább csak annyit mondok, ezeket érdemes!

Az első könyv mindjárt a Biblia, amit valószínűleg többen ismernek a világban mint nem, ez pedig semmilyen másik könyvről nem mondható el. Személy szerint mire a kezembe vettem, már tökéletesen fel voltam vértezve majd az összes kifogással és előítélettel amivel csak egyéb helyeken illették, úgyhogy inkább a hibát kerestem benne mint a mondanivalót. Nem is egyszerű olvasni ez is igaz. Azonban ha olvasod és törekedsz a megértésre akkor előbb utóbb tisztulni fog a kép, és az egyik leghasznosabb útmutatóvá válhat az életünkben. Az ószövetségben az Isten logikáját lehet leginkább megtapasztalni, az újszövetségben pedig arra kapunk példákat, hogy hogyan keressük őt a mindenkori  jelenünkben. Mire figyeljünk és hogyan éljük az életünket ha hiszünk benne. Hogy trendi legyek a biblia egy kód, az Isten segítségével tudjuk dekódolni, minél több kulcsunk van hozzá annál több értelmét vehetjük. A kulcsokhoz pedig az akaratunkra van szükség!


Hatalmas ugrás következik, illetve egy idézet abból a könyvből ami megvilágítja, hogy miért vagyunk mostanában szűkében az akaratnak!?
"Akkor lehet legjobban olvasni a gondolatokat, amikor a célszemély alszik, mivel ilyenkor van a legkevésbé lehetőség arra, hogy kontrollálja a saját tudatát. Az agykontrollgép kezelője ilyenkor még azt is befolyásolni tudja, hogy miről álmodjon. Ezért az információgyűjtés főleg éjszaka történik. Ez nem változtat azon, hogy éber állapotban is lehet olvasni a célszemély gondolatait. Ha a nyomozást végző kezelők  valamilyen speciális információra kíváncsiak, akkor aktívan irányíthatják a célszemély gondolatait azért, hogy olyan témákra gondoljon, amelyek fontosak számukra."

Drábik Jánosról többször ejtettem már szót, a könyve és stílusa pedig még azoknak a kekec szkeptikusoknak is meg kell, hogy feleljen akik a józan ész helyett csak a dokumentekre kíváncsiak. A megértésért itt is meg kell ugyan küzdeni, de megéri, kivéve annak akinek könnyebb elhinni, hogy jobb ha semmiről sem tud! 


Ennél a kriminél izgalmasabbat és érdekesebbet még életemen nem olvastam, olyan elementáris erővel változtatta meg a gondolkozásomat dolgokról, hogy azóta is ebben "szenvedek". :)

Buddha tévedett. Jézus tévedett. Lao Ce tévedett. Krishna tévedett. Milarepa tévedett. Mohamed tévedett. A szútrák tévedtek. A Biblia tévedett. A Tóra tévedett. A Korán tévedett. A Bhagavad Gita tévedett. A Tao Te King tévedett. Mindenki tévedett: minden vallásalapító, minden szent ember, minden bölcs, minden mester, minden hívő. Nincs Isten. Nincs Lélek. Nincs Út. Nincs erény. Nincs bűn. Nincs felelősség. Nincs következmény. Nincs cél. Csak hús van. Ez a pszichiátria tanítása. Évtízezredeken át hittünk ennek az ellenkezőjében - és fennmaradtunk. 100 éve sincs, hogy hiszünk ebben a világképben - és a kihalás szélén állunk. NA VAJON MIÉRT?  

Olyan világ tárult a szemem elé, a fantasztikus képességű írója által, ami elképzelhetőbbé tette számomra a hétköznapok "valóságánál" még a mátrixot is! Nemsokkal később a könyv és folytatásai el is tűntek a boltok polcairól. Azóta az első kiadások után, már az árának sokszorosát is megadják érte az antikváriumokban. Szerencsére  ma már a Kunoichi trillógia  és Duncan Shelley további írásai is elérhetők a Brooks kiadónál. Feltétlenül ajánlom mindenkinek!! 

Végezetül, egy ideillő idézet  Alexander Szolzsenyicintől (akitől meg csak ezt az egy sort olvastam):


"Ha tovább alusztok el fogtok veszni!"



Az Isten áldásával!

Nincsenek megjegyzések: