2011. július 13., szerda

Romagyilkosságok 3.0 (HHMM version)

Miszori László - vajon merre billen majd a mérleg?
Ismét felpörögtek az események a roma gyilkosságsorozat tárgyalásán, melyet az utóbbi időben rendkívül gyenge médiajelenlét jellemzett. Természetesen a Hírháttér Multimédia folyamatosan a legnagyobb létszámban képviselteti magát, hiszen már az elején Megmondta, hogy Jolly-Joker ügyről van szó!
A felpörgés egyik kiváltó oka, az ügy koronatanúja Fehérné Nyalka Éva volt. Ő az a személy, akivel mind a négy vádlott közeli baráti viszonyt ápolt, továbbá a cselekmények ideje alatt a munkáltatójuk volt, ezért szinte napi kapcsolatban álltak.  
 
Nyalka Éva, a percenként félbeszakított koronatanú
Nyalka Éva rendkívül beszédes - ami úgy látszik, hogy ezen a bírósági tárgyaláson inkább problémát jelent Miszori László bíró számára. De miért is? Bizonyára mindenki emlékszik, hogy a tárgyalássorozat elején (valójában már rögtön az elkövetések utáni időszakban) a Hírháttér Multimédia nyilvánosságra hozta, hogy az ügy, egy állami megrendelésű, titkosszolgálati irányítással és felügyelettel végrehajtott cselekménysorozat!  
 
Molotov-ot a... megbízókra!!
A művelet célja, valószínűsíthetően a magyarság és a cigányság összeugrasztása, de legalábbis az alantas ösztönök és indulatok felszabadítása a társadalomban, majd a gerjesztett hullámok politikai meglovaglásának lehetősége volt.
Ehhez a tevékenységhez már jóval korábban megfigyelés alá vont személyeket válogattak ki.

a "villámgyors" nyomozás eredményeként..
Zanzásítva így került a képbe (a vádirat szerint) a 2000-től, másfél évig éppen Izraelben melózó Kiss Árpád, az ott tartózkodása alatt őt többször is meglátogató Nyalka Évával, az akkor éppen náci eszméket valló öcskös, Kiss István és Pető Zsolt. Ezen felül hozzácsapták még a Koszovóban is szolgáló szerződéses katonát, Csontos Istvánt is a csapathoz. Megtörténtek a cigány gyilkosságok, most pedig öt emberből négy vádlott, egy pedig koronatanú, melyet az ábra (felrajzolt kép) szerint éppen ellenük kívánnak felhasználni.

Náday - Domján - Molnár
Nos megmondom őszintén, én nem kapok ZIP-eket az üggyel kapcsolatban, de mivel van szerencsém személyesen követni az eseményeket, közzéteszek néhány érdekességet, ami az elejétől övezi a tárgyalássorozatot. 
A kezdeti hatalmas (gondolom a story véres jellege miatti) médiaérdeklődés hamar alábbhagyott, szépen példázva, hogy a médiumok jelentős része, soha nem a részletekre kíváncsi. Csak ügy kell és ítélet!

az echelon tanú és a sortüzesek..
Érdekesnek tartom azt a tényt is, hogy a Hírháttér Multimédia, aki az első naptól jelen van a tárgyalássorozaton és több leleplező dokumentumfilmmel és cikkel járult hozzá az ügy megoldásához, de legalábbis annak objektív tárgyalásához, mégis soha egyetlen híradásban, sem cikkben nem szerepelt. Gyurcsány Ferenc, ki tudja mi sugallta? megjelenéséig számomra ez kicsit zavaró volt, utána viszont inkább vicces (vagy inkább röhejes)

Figyelünk benneteket! (tudjuk, hogy ti is...!!)
Az, hogy a Pest megyei bíróság portásai, a több mint 30 tárgyalási nap után is, szinte minden alkalommal a sajtóigazolványom felől érdeklődnek szintén mulatságos, bár lehet, hogy csak ösztönözni szeretnének annak megszerzésére. Ide tartozik még, hogy a beléptető detektorok rendszeresen szétvágják a telefonom kameráját, amivel aztán a fontosabb eseményeket sohasem sikerül lefagyások és pixeltorzulás nélkül rögzíteni.

majd meglátjuk ki a hülye.. !?
Habnak gondoltam a tortára, hogy a bíróság épületén belül, titkosszolgálati módszerekkel beépítenek közénk egy szélhámos, értelmiségi(nek tűnő) cigánygyereket, akinek a bizalmunkba férkőzés után az lehetett a feladata, hogy valamilyen orgazda (vagy ki tudja milyen?) bűncselekménybe keverje a stáb tagjait. Ennek elősegítése érdekében Hír Tv-s, és RTL Klub-os külsős munkatársnak adta ki magát, látványosan haverkodott más médiumok munkatársaival is, majd pedig rendkívül jelentős anyagi előnyt biztosító híradástechnikai cikk vásárlására próbálta rávenni a HHMM munkatársait. 

Vadászi Attila (állítólag)
Állítása szerint személyén keresztül (mert, hogy ez alanyi jogon jár minden munkatársnak), egy a Hír Tv és a Média Markt közötti szerződés értelmében, csak az áfa megfizetése esetén legálisan juthattunk volna hozzá híradástechnikai eszközökhöz (kamera, laptop). Tekintve a stáb anyagi lehetőségeit és technikai felszerelését, ez valóban kecsegtető ajánlatnak tűnt. Molnár F. Árpádnak köszönhetően azonban nem az egész stábot sikerült lehúznia, és természetesen hamar kiderült, hogy csalásról, szélhámosságról volt szó, ráadásul informátoraink szerint nem is magyar titkosszolgálatok által szervezett bűncselekményről. Na de a szanaszét technikázott bíróság épületében?? Több tárgyalási napon keresztül kivitelezve?? A feljelenést azonnal megtettük, a rendőrség viszont azóta sem moccant! Az ügyről részletesen a Vadásszunk a Vadászira? című cikkben hamarosan olvasható! 

Nyalka Éva, a legaktívabb ügyvéddel Bérdi Zsolttal..
Annak ellenére, hogy a tárgyalás sorozatnak még a felénél sem járunk, a mindig jelen lévő Hírháttér Multimédia körül megfigyelhető anomáliák száma egyre csak nő. Ahogyan a cikk elején említettem, Nyalka Éva újbóli kihallgatásának köszönhetően ismét működésbe lépett a gépezet. Már a korábbi bírósági meghallgatásán is két dolog volt számomra feltűnő. Az egyik, hogy a tanú sokkal többet tudhat mint amennyit elmond, és ezért gyakran kerül konfliktusba a bíróval,  a másik pedig, hogy láthatóan nem a vádlottaktól fél, bár a vádirat és a rendőrségen tett vallomásai ezt akarják tükrözni.  

Ön dönt!
Látszólag rengeteg az ellentmondás, de azért az szépen kezd körvonalazódni, hogy a bíróság számos fontos kérdést egészen egyszerűen nem is akar tisztázni. Miszori László bíró igyekszik ugyan minél szellemesebb tárgyalást folytatni, azonban a kulcsemberekhez úgy látszik nincsen türelme. Nyalka Éva 07.06.-i kihallgatása alatt többször is figyelmeztette a tanút a hamis vád (előszeretettel alkalmazott) következményeire, amikor az a vallomásaiban fellelhető ellentmondások egy részét rendőri "segítségnek" próbálta beállítani. Megjegyzem, hogy aki volt már kihallgatáson az tudja, hogy az ilyen tollbamondás nemhogy mindennapos, de csak annak írják le szó szerint a vallomását akinek van idegzete azt kikövetelni és keresztülvinni. Értem ezt a legapróbb ügyekre is, nemhogy ilyen horderejű, egész országot érintő bűncselekményekre.

Nyilvánvaló, hogy Nyalka Éva nem minden állítása felel meg a valóságnak, de az még nyilvánvalóbb, hogy a nyomozók úgy szerkesztették a szavakat, a mondatokat, illetve a mondanivalót ahogy akarták. Ezt a bíró is tudja, ennek ellenére rendszeresen, sőt újabban  egyre arrogánsabb stílusban követeli a válaszokat. Kicsit (vagy nem kicsit) skizofrén dolog lehet úgy  igazságot követelni, hogy közben mégsem mondhatja az ember az igazat!
A tárgyalás szünetében először sikerült személyesen beszélgetnünk a koronatanúval, ami rögtön érzékelhető volt a tisztelt tanácson (is), majd aznapra hamar be is fejeződött a kihallgatás, persze Nyalka Éva egészségi állapotára hivatkozva.

(ki)szolgálnak és vé(t)enek... folyamatosan..
Az ezt követő tárgyalási napon azonban ismét egy "véletlen" közjáték  tudatta velünk, hogy igencsak jó úton járunk! Reggel kilenc óra előtt nem sokkal, a pest megyei bíróság elé megérkezve nem várt küldöttség fogadott minket. Három tolnai utcai rendőrbűnöző, akinek legfontosabb a dolga volt, hogy a Molnár F. Árpádot nácizmus vádjával előállítsa, és gazságügyi elmeszakértők elé cibálja. Szenzációs mennyire és mekkora hülyét csinál az állam, saját magából, és az őt kiszolgáló bérencekből, hiszen a már többször megemlített, mondvacsinált nácizmus vádjával pont a roma gyilkosságok tárgyalásáról, annak is az egyik kulcsjelenete előtt viszik el a keresztyén emberjogvédő, roma jogvédő aktivistát, médiaalapító főszerkesztőt.             

nemsokára videón is!!
Kérdezem pl. Miszori Lászlót, mit szól A szerkesztéshez? Nem gondolja-e, hogy egy kicsit sántít az a döglött ló, amelyikre olyan sokan akarnak mostanában felpattanni és nyargalászni.. még egy utolsót? 
Nem furcsa, hogy az előbb említett gazságügyi orvosszakértők 5-en várták Molnár F. Árpádot, egy (ha megállna is) pénzbírságos ügyben..??  


Tárgyalási szünetben Domján, Náday (MCDSZ)
Véletlen egybeesés lehet, miközben az elhurcolt Molnárt a sikertelen vizsgálat után, az intézményből kifelé jövet még meg is támadja az intézményvezető egyik smasszere.. addig Ön itt a tárgyaláson figyelmezteti Nyalka Évát, hogy senkivel sem beszélhet a szünetben!! Gondolom, szintén csak "véletlen", hogy ezen gazságügyi "szakértők" némelyikét a szünet előtti utolsó tárgyalási napon (a cikk írása után pár órával) Ön is meg fogja hallgatni!!!!

Folytatása következik!

Az Isten áldásával !

Nincsenek megjegyzések: