2011. április 4., hétfő

Olaj a tűzre!! 2.0

Az olajbizniszekkel kapcsolatban egy újabb kulcsszereplővel ismerkedhetünk meg, aki mellesleg végigkalauzol  minket az akkori politika és igazságszolgáltatás ritkán érintett állomásain. Szeszák Gyula volt Hajdú-Bihar megyei főügyész, ahogy (meglepetésemre) a Wikipédia (klikk, bár idézem..) írja:

Debrecenben él. Hivatalos foglalkozása ügyvéd. Identitását tekintve nemzeti színezetű, de önálló stílust képviselő, kritikus hangvételű közszereplő. Tevékenysége és ideológiája alapján párthoz nem köthető. Írói munkásságában releváns hangsúlyt képez Izrael, a zsidóság és a Holocaust. 

Több közéleti témájú honlapot, továbbá ügyvédi honlapot és blogot működtet. Cikkeit, írásait főleg jobboldali lapok veszik át. Korábban az Újdemokratikus Koalícióval, a Logikai Demokratákkal és a (na ezen lepődtem meg..  mármint, hogy le van írva.. a szerk.) Hírháttér Multimédiával tartott szorosabb viszonyt; mára az utóbbi maradt, melyhez azóta csatlakozott a Magyar Sors Online, ami nagy bőséggel ad helyet Szeszák Gyula cikkeinek, aki régi jó kapcsolatokat ápolt Torgyán Józseffel, a Fidesz-kormány egykori földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterével is.

Tehát megint egy nem korrupt magas rangú közéleti személyiség  aki jobb híján "csak" a Hírháttér Multimédiával tudja tartani a kapcsolatot.. ugyanis a hivatalos médiumok ilyen információforrásra nem tartanak igényt! de lássuk tovább..

Szeszák Gyula olajügyész Hajdú-Bihar Megye főügyészeként alapozta meg hírnevét és tekintélyét, amikor az országba Biharkeresztesnél behozott, 66 vagonból álló olajszerelvényt - mely a vád szerint gázolaj volt, ennek ellenére Debrecenben háztartási tüzelőolajként (HTO) vámkezelték - megpróbált feltartóztatni, a gyanú szerint az olajszerelvényt mozgató, a legfelsőbb vezetők részvételéig terjedő olajszőkítő maffiát pedig megbuktatni. Szeszák Gyulát - aki ez idő tájt kapta az "olajügyész" titulust, melyet máig szívesen használ - az eset következtében nyugdíjazták. Az ügyet a 2000-ben - a Nógrádi Zsolt olajtanú hatására - alakult Országgyűlési Olajbizottság újra felelevenítette, majd ismételt lezárásra került.

Na igen.. arról a bizottságról már hallottunk  (klikk ha esetleg mégsem) és elképzelhető, hogy fog kapni egy külön bejegyzést is, de most haladjunk ebben a mederben.

  

"Ami engem illet, letagadhatatlanul egyike vagyok azoknak, akik az olajügyről tudnak egyet s mást. Hetvenöt éves vagyok, nem tudom kivárni amíg az 'igazságot' a képzeletbeli tyúk kikaparja." - idézek egy Alea iacta est! - A kocka el van vetve! (2007) című írásából, amiből úgy nézem érdemes lesz még ollózgatnom. (teljes terjedelemben klikk)

 

"Minden előjel arra mutat [létérdekem, tévedni], hogy az olajügyben szintén érintett Gyurcsánynak és kormányzatának esze ágában sincs az egyik legnagyobb állami gengszterakció tényeit feltárni, az elkövetőket megnevezni. Ellenkezőleg: a Nemzeti Nyomozó Iroda máris tetten érhető elterelő, megfélemlítő műveleteket hajt végre [ill. készül végrehajtani] mindazokkal szemben, akik az olajügyről bármit tudhatnak és mondhatnának."  ..  Itt valamiért beugrik, hogy Kármán Irén tényfeltáró újságírót is abban az időben (2007) verték meg és dobták összekötözve  a Duna partra máig ismeretlen elkövetők..

"Megírom hát, amit tudok és gondolok az olajügyről és annak azonositható szereplőiről. Teszem ezt illúziók nélkül, hisz a világtörténelemben sohasem volt még arra példa, hogy a bűnöző megbüntette volna önmagát olyan cselekedetéért, amelyből hasznot húzott. Akit elevenen eltemettek, igyekszik kiásni magát. Talán nekem se' róják föl, hogy ezzel próbálkozom."


Titkosszolgálati technikák ide vagy oda a titkárnőkre mindig figyeljünk oda ilyen helyeken..

"Érdekes, de nem véletlen körülmény, hogy ebben az ügyben már a fogalmak is többértelműek. Én is azt írom feljebb, hogy "állami" bűnözés, holott a szervezés és az elosztás messze túlmutat azon a valamin, ami alatt az államot értjük. A gaztettet a "rendszerváltás" során a pártok vezetésébe, a Parlamentbe, a minisztériumokba, a bíróságokra, az ügyészségekre, a rendőrségre , stb. újonnan beférkőzöttek hajtották végre, az "ottmaradottakkal" teljes egyetértésben. 
Ezt a társaságot valami hülye "elitnek" nevezte. Azóta ez az elnevezés rájuk ragadt, holott sem tömbben sem egyénileg semmi közük az "elit", azaz a kiválóság fogalmához. Áldásos ténykedésük eredményeként elszegényedett az általuk igazgatott társadalom és állam, viszont ők milliárdosokká lettek. A cselekmény névkódja az "olajszőkités" sem fedi a tárgyát, hisz a "fekete" olaj nagyobb részét egyáltalán nem szőkitették. A gázolaj - HTO - gázolaj aranyat termő metamorfózisa jobbára papiron, elsősorban vámpapirokon, ment végbe."

..ezt a kifejezést (mármint, hogy jobbára csak papíron szőkítettek) sem először van szerencsénk hallani, ami az én olvasatomban azt jelenti, hogy azok, akik mostanában (is) hozzák az emberek számára lassan betarthatatlan törvényeket, azok úgy kerestek milliárdokat, hogy jóformán még dolgozniuk (szőkíteni) sem kellett! Ez természetesen nagyon komoly következményekkel kell,hogy járjon.

ezért persze folytatása következik: Olaj a tűzre 3.0

Az Isten áldásával!

Nincsenek megjegyzések: