2011. április 1., péntek

a Roma gyilkosságok ... (HHMM version)

a leghatékonyabb roma-jogvédő
Március 25.-én kezdődött a roma sorozatgyilkosságok, az index szerint is - minden idők egyik legborzalmasabb hazai bűncselekményének - vádlottainak büntetőpere a Pest megyei bíróságon. Rengeteg újságíró, hatalmas publicitás.. de igazából ez kell ahhoz, hogy az igazság általában ne derülhessen ki.. Aki az ügy hivatalos részleteire nagyon kíváncsi annak ajánlok egy tematikus blogot ( cigányvadászat per ), ami azért első ránézésre megfelelő perspektívából tekint az ügyre. 
Sok, az eddigi nagy visszhangot kiváltó ügyektől ez a mostani abban különbözik, hogy megjelent rajta az államilag blokkolt és elhallgatott Hírháttér Multimédia, amiről érdemes megjegyezni, hogy a több állomásos sorozatgyilkosságok kezdeti szakaszában felajánlotta a segítségét az elkövetők gyors (akár napokon belüli) elfogásához. 
De az állam, a titkosszolgálat és a rendőrség ezért inkább házkutatást elrendelve a multimédia számítógépét lefoglalva és közben a főszerkesztő Molnár F. Árpádot többször életveszélyesen megfenyegetve jelezte, hogy a segítségre nem tart igényt és egyáltalán, az ügy feltárásában nemhogy nem érdekelt, de nyakig benne van. Mindennek ellenére a multimédia  már az elkövetők elfogásakor 2009-ben a  megszokott minőségi háttérelemzést nyújtotta az ügy felderítésében, illetve az ügy kapcsán a közeljövőben várható ( kinek pozitív - kinek negatív ) fejleményekre.


Aztán van nekünk egy másik szálunk..  mert ugye tárgyalássorozatról van szó ahol az egyik oldalon az állam áll.. vagy ül... középen a bírók.. elől rendőrök meg a média.. ügyvédek.. szakértők stb. akikről pl. Papának   ( klikk ha nem ismered ) már anno sem volt túl jó véleménye.

 

Ha úgy ismernéd őket ahogy ő, valószínűleg te sem látnád másképp.. és ugye ebben az ügyben is szerepel az  állam a bíróság a rendőrség, a média és ügyvédek meg szakérők is.. Persze nem mindenkinek tűnik fel párhuzam egyes esetek között, de idővel egyre több ember szeme fog ráállni, arról gondoskodunk. 

 

A TV2 összeállítása szépen tükrözi azt folyamatot, amikor a média, a műsorvezetők és szerkesztők általában az igazság ismeretében ezért azt néha teljesen elfedve de mindenképp manipulálva ténykednek. Tényleg mókás megfigyelni ahogy a Molnár is mondja.. 
...meghívja az ügynök az ügynököt.. és beszélgetnek...
....fülbevalóval vagy anélkül...
és persze az sem mindegy, hogy az ügynök vigyorogva belehazudik  a képernyőbe.. vagy utolsó erejével is próbálja az  igazságot valahogy kituszkolni a száján.. 

de mint mondtam.. változott a helyzet.. ezen a tárgyaláson már megjelent a Hírháttér Multimédia és ezért az igazság és a szó nem lesz belefojtva ezúttal is a hülyeség mocsarába, sőt ismét bizonyosságot nyer, hogy ezek milyen élvezettel rohannak fejjel a falnak.  Az első tárgyalási nap összefoglalója is egész jól sikeredett szerintem.

 

Folytatása következik : a Roma gyilkosságok 2.0

Az Isten áldásával!!

Nincsenek megjegyzések: