2011. március 6., vasárnap

A Super 8.. és a "kék" filmek

Biztosan feltűnik majd nektek, hogy az új Hírháttér anyagokban gyakran szerepel Steven Spielberg  szupertitkos új szuperprodukciója a Super8 trailer-e. (3 x szuper ez direkt volt)  Ha minden igaz.. és nem jut az Echelon Conspiracy sorsára akkor, "talán" nyáron nálunk is le fogják vetíteni..

kép a filmből..

Utánajártam egy kicsit, hogy mit lehet róla tudni..? és találtam is néhány érdekességet.. íme:


"Egy forrás végre felfedte, hogy mi van a rejtélyes előzetesbe. Az előzetesben egy csapat gyereket látunk, akik a Super 8-as kamerájukkal "filmet" készítenek. Amikor visszanézik a felvételeket, rájönnek hogy az egyik jelenetben felvettek egy idegen teremtményt is!(Arról nem írnak hogyan néz ki, habár gondolom nem is látszik tisztán)" illetve megtudjuk, hogy 1979-ben játszódik.



Másfél perces az előzetes. Zöld MPAA képpel kezdődik a Paramount Pictures logojával, nincs Bad Robot logo. A nagy éjszakai csenben egy vonat suhan el a kamera előtt, jó sok vagonnal. Jön az első szöveg: "1979-ben az Amerikai Légvédelem bezárta az 51-es körzetet." Kicsit távolabb egy  vasúti kereszteződés csengő és villogó lámpáját látjuk, majd a háttérben valamiféle fény jelenik meg. Következő szöveg: " Minden anyagot elszállítottak egy biztosított létesítménybe, Ohioba." A közeledő fény egy 1970-es teherautó, ami  lezáruló sorompót áttörve 180 fokkal elfordul és hirtelen felmegy az sínre, és egyenesen a vonat fel száguld. Szöveg: " A producer Steven Spielbergtől." Teljes lendültével a mozdonynak csapódik . Ezután...a rakományt szállító vonat is felrobban, a sín pedig úgy csapdos össze vissza a detonációtól mint egy vad kígyó. Még egy szöveg: " A rendező JJ Abramstől." A kamera a roncsok között mozog lassan. Minden darabokra robbant, kivéve egy kocsit. Újabb szöveg: "A következő nyáron...Megérkezik." A rakományon az Amerikai légvédelem logoja. Az épen maradt vagonra dőlő elektromos vezeték hatásra valami megmozdul odabent.. és igen csak ki  akar jönni.. Vágás.. egy 8mm-esnek a lencséjére közelít. Szöveg: "Super 8."

Hát ez.. gyakorlatilag semmi.. ha egyszerű mozinéző szemével nézzük a dolgot.. persze vannak fanatikusok akik jobban bele tudtak mélyedni a témába..

kiderült, hogy az előzetesben azért el van rejtve pár dolog  az igazi rajongóknak

- akik egyben lehet, hogy zsenik is valahogy- egy nap alatt megfejtették a talányt, ami a következő:

Az előzetes végén, amikor a kamera lencséjét mutatják, bevillan néhány üzenet. A UnfictionForum gyermekei gyors össze is tették ezeket az üzenet foszlányokat és a következőt kapták:

Na mit láttok? Na jó, segítek. A betűdarabokból a következőt lehet összerakni:

“Scariest Thing I Ever Saw”("A legfélelmetesebb dolog amit valaha láttam").

Ha ez megvan, akkor már ugrunk is tovább a szöveg alapján megkeresett weboldalra, és mit találunk, egy PDP-11 16-bites microcomputer monitorját. Ha a nyomtatási lehetőséget választod az oldalon, akkor a következő szöveget fogja a papírra nyomni:

Stop posting publicly.
I can answer your questions.

I have proof.
>>>>

>>>>

Nyers fordításban ennyi. Ha követed a gép utasításait, akkor pedig egy visszaszámlálót találsz:

A szám mint 5 másodpercben megváltozik. A 134640-es rész. 6000-nél kezdődik, tehát ha kivonod a teljes visszaszámlálási időből, 128640 kapsz. Ha az 5 másodperces periódussal számolunk, akkor 643,200 másodpercet kapunk. Ennyi idő van még a visszaszámlálásból. Ez órába átszámítva 179 órát jelent, ami egy kicsivel több mint egy hét, tehát 15-én vége a visszaszámlálásnak. De mi fog történni ha lejár az idő?


Hozzáteszem ezt egyenlőre én sem értem.. de azért menjünk tovább...

kép a cikkből
Ezután a zöld szövegből kiszűrhetjük a következő nevet: “D, Morris”. Vajon ez a D, Morris az a bizonyos Dan Morris, aki az Amerikai Légierőnél szolgált, és többször felmerült a neve az eldugott földönkívüli ügyekkel kapcsolatban? Miután elhagyta a Légierőt, csatlakozott a szuper titkos szervezethez, a National Reconnaissance Organization, avagy NRO-hoz, ami a kifejezetten a földönkívüli ügyekkel foglalkozott. Mr. Morrisnak 38-as szintű (3x8!!! szerk.) hozzáférése volt a szuper titkos adatokhoz, ami olyan magas, hogy még maga az elnök sem nézhetné meg. Ilyen hozzáférési szinttel bármiről tudhatott, így arról is, hogy mi történt 1947-ben Roswellnél. Az NSA-vel beszélve, elmondja, hogy az amerikai hadsereg miként ment ki a becsapódás helyszínére és elfogtak egy földönkívülit, amit aztán három évig Los Alamosban tartottak, amíg az meg nem halt. Beszélt a hírszerző csapatokról, akik mindent megtettek, csak hogy eltusolják az ügyet, beleértve a szemtanuk elhallgatását is. Szóba hozta a németek UFO újraépítését, amit még a 2. Világháborúban csináltak, továbbá a technológiai fejlődés hatalmas ugrásáról, amit a 40-es években persze visszatartottak, eltitkoltak az emberek előtt. Az elbeszéléséből az derült ki, hogy az egésznek az a célja, hogy a szabad ember ne jusson a szabad energia birtokába. 

Na és a végére még egy kép, ami a kamera lencséjének bevillanása előtt látható:

Mi lehet ez?.. majd megtudjuk..


Eddig az idézet, egyébként a teljes anyag itt található (klikk) ami már önmagában.. bár nem hiszem, hogy ez lett volna cikk célja.. olyan dolgokról értekezik ami szerintem világraszóló.. hiszen olvassuk csak el mégegyszer.. :

"Szóba hozta a németek UFO újraépítését, amit még a 2. Világháborúban csináltak, továbbá a technológiai fejlődés hatalmas ugrásáról, amit a 40-es években persze visszatartottak, eltitkoltak az emberek előtt. Az elbeszéléséből az derült ki, hogy az egésznek az a célja, hogy a szabad ember ne jusson a szabad energia birtokába."

a kép "csak" illusztráció.. (bár lehet hogy nem..)


Úgy gondolom, hogy ha a film megtekintése előtt ilyen témák kezdenek el pezsegni.. az csak "jót" jelenthet, és akár választ is adhat arra, hogy miért szerepel a Super 8 mostanában az összes Hírháttér filmben?!


A következő  összeállítás nyíltan szembe megy a beléd ültetett programokkal ezért ajánlott a nyitott megközelítése.. vagyis ne próbáljuk rögtön megérteni.. úgysem fog menni.. de mindenképpen tudnunk kell...



Nem fűznék hozzá kommentárt.. ezután is világraszóló anyagokkal folytatjuk..


Az Isten áldásával!

Nincsenek megjegyzések: